Az igaz válóok! - a dupla mosdó
2017. január 12. írta: pohaarka

Az igaz válóok! - a dupla mosdó

Mi az igazi válóok? A fürdőszobai mosdó.

Persze ez nem feltétlenül van így, de a párok többségénél nagyon megnehezíti a reggeli készülődést, hogy egyetlen mosdókagylón kell osztozkodni. Milyen kényszer megoldásokhoz szoktunk nyúlni?
  • Megkéred a párod, hogy nyomjon fogkrémet a te fogkefédre is, legalább ezzel se megy az idő
  • Ha nem folyik ki a szádból a fogkrém fogmosás közben, egymást kerülgetitek, hogy ne húzzatok be könyökkel egyet a másiknak. Fogmosó pohár hasznos kellék a kivitelezéshez
  • Amíg a másik fürdik, addig megpróbálod észrevétlenül elintézni a mosakodást - átfolyós kazánnál a leforrázási esély magas, ha csapot nyitsz
  • Hajszárítás fürdőszobában esélytelen: keresel egy másik tükröt a lakásban, ha szerencséd van konnektor is lesz a közelében
  • Ha wc csésze is van a fürdőben, netán nincs önálló vécétek, akkor az egész reggelnek lőttek! :)

 

Egy új fürdő kialakításánál, vagy a meglévő felújításánál a legfontosabb az, hogy nektek milyenek a szokásaitok, hogyan éltek, mi okoz bosszúságot a mindennapokban. Ha a fürdőszoba alapterülete van legalább 3 négyzetméter, akkor már akár gondolkodhatok dupla mosdóban. Ha mosógépet is tartotok a helyiségben, vagy nem akartok lemondani a kádról, akkor mindehhez persze nem árt valamivel nagyobb hely. 
Tételezzük fel, hogy a mosdóhoz van elég helyetek. Mutatok pár szép megoldást, amik nem foglalnak sok helyet:

 


Egy dupla mosdó nem mindig jelenti azt, hogy két különáll mosdókagylót kell venned. 



 

 

A kétlyukú mosdók általános mérete 120 cm, de lehet kisebbet is kapni. Egy 100 cm szélesnél már kényelmesen elfértek egymás mellett, ha csak ekkora helyetek van. Ha mindenképp két önállót mosdót szeretnél, vedd figyelembe a rendelkezésre álló helyet, mert bután néz ki, ha a két kagyló nagyon közel van egymáshoz. Ezen kívül még a kettő közötti hely is kárba vész. 
Gondold át mire használod még a mosdókagylót. Ha nem csak mosakodásra, hanem mosni is szoktál benne, akkor mélyebb kagylókra van szükséged. Praktikus választás a pult aláépíthető változat. Ha van rá keret, akkor gránitőrleményből vagy betonból is csináltatható, így a pult és a kagyló egy egységet alkot.

 



 

Ha a mosdótálakat szereted jobban, velük úgy tudsz helyet megtakarítani, ha kör alakú vagy aszimmetrikus formájút választasz.

 

 

 

A praktikus megoldásokhoz nem árt, ha előre tudod, hogy hol lesznek a fali kiállások, a vízkiállások, a pultmagasság, és a többi berendezés, hogy a burkolatok is már úgy kerüljenek fel a falra, ahogy megálmodtad. Persze, ha segítségre van szükséged mindehhez, kérd tervező segítségét.
Nem mindenkinek van szüksége dupla mosdóra. Szóval ne azért tedd be, mert mások azt mondják az jó, hanem mert valóban szükséged van rá, különben azon fogsz bosszankodni, hogy másra is használhatnád azt a pultot.


(fotók: Pinterest)

A bejegyzés trackback címe:

https://czifrapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr2013713830

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása