10 perces DIY karácsonyi ajándék - Csempe edényalátét
2016. december 21. írta: pohaarka

10 perces DIY karácsonyi ajándék - Csempe edényalátét

Az idei karácsonyra egy nagyon egyszerű és sokak számára tetsző DIY ajándékot készítek. Lehet akár utolsó pillanatos, de mégis egyedi ajándék, nem kell hozzá hetekig készülni és túlköltekezni se kell vele. Semmi más dolgod nincs, csak beugrani a közeli barkácsáruházba.

Egyedi tányéralátét fali csempéből

Hozzávalók:
- Zalakerámia 15x15 cm-es fényes csempe. 2100,- forint/négyzetméter
(Ezt a mennyiséget kézben is haza lehet vinni, 42 db van egy dobozban)
- színes alkoholos filc
- csúszásgátló filc vagy gomb bútorhoz


A Praktikerben vagy más barkácsáruházban a Zalakerámiának ezt a típusú burkolata általában mindig elérhető készletről. Otthon a csempelapokat áttörölgettem, ezután jöhet is a filc. A karácsony szellemében a filctoll gyűjteményem kék, piros, zöld és fekete színekből áll. Azt tapasztaltam, hogy a legszebb mintákat a fekete és a piros filcekkel lehet készíteni, a másik két szín egy kissé átlátszó vonalat húz. Ha biztosra akarsz menni, keress a neten ünnepi szimbólumokat, és használd őket. Most én is ezt tetem. Íme, ezek a darabok születtek:


 
Néhány perc múlva, miután megszáradt minden darab, a lapok aljára ragasztottam a filceket. Ha nem fogod mosogatni a csempéket, akkor akár a teljes csempe alsó felületére ragasztható filc. Nagyon egyszerű és mutatós ajándék.

Ha több időd van, tudsz nyomtattatni is a csempékre, vagy sablon segítségével festeni rájuk akril festékkel. Más formájú csempét is használhatsz, attól még izgalmasabb a dolog;)
Néhány további ötlet:

(Fotó: Pinterest)

(Fotó: Pinterest)(Fotó: Pinterest)

(Fotó: Pinterest)

(Fotó: Pinterest)

Jó kreatívkodást! :)



A bejegyzés trackback címe:

https://czifrapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr3913713842

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása