Bútormentés - Sky club fotel skandináv stílusban
2016. június 05. írta: pohaarka

Bútormentés - Sky club fotel skandináv stílusban

Idén nyáron több általunk készített, vagy felújított dolog fog kerülni a lakásba és a kertbe. Remélem az elkészítésükhöz lesz is idő, mert az időjárás valahogy eddig nem kedvezett nekünk. Ugyanis a kerti bútorok elkészítéséhez sok napsütést és ZÉRÓ esőt várok. Úgyhogy addig az esős napokon a nappalit csinosítgatom.

Egy ismerősünk felújítás előtt álló lakásában találtuk két ramaty állapotban levő 70-es évekből származó régi fotelt. Íme az egyik:
Ki akarták dobni, mert ahogy látszik, szétment teljesen az ülőke része, a háta és a lábai is elég rossz állapotban voltak. De egy klubfotelt nem dobunk ki!
A klub foteleket elég sok helyen megtalálhatjuk, eredetileg a mi roncsunkhoz hasonlóan fekete-piros műbőrből. Manapság az eredeti darabok leginkább a kávézók és romkocsmákat ékesítik. A 70-es évek bútorait kitűnően lehet használni skandináv és modern berendezésű otthonokban is, hiszen ezen korszak bútorai most újra roppant divatosak. És ha már átalakítjuk, lehet belőlük bármi. Retro, vintage, bohém, vagy modern skandináv és nagyon jól illenek a letisztult terekbe is.

 

Képek: Kárpitdoktor, Möbelkunst

Az én kis fotelemnek egy visszafogott szürke-türkiz ruhát álmodtam meg, ami a szedett-vedett skandináv stílusú nappalinkba tökéletesen illik. Olyan anyagot kerestem, aminek van egy kis játékossága, de nem mintás. Erre esett a választásom:

Mivel ennek a kárpit anyaga két színből van szőve, a bútornak homogén anyag helyett egy szövetszerű megjelenést ad. Karesz kárpitozta újra nekem.
A lábacskáin a kopott lakkot erősen visszacsiszoltam és az IKEA-ban kapható BEHANDLA olajjal ápoltam le, amit a konyhapultok kezeléséhez ajánlanak. A felmosástól szokott tönkremenni a fotelek lába, ezért időről időre le kell majd kennem, ha nem szeretném újra lelakkozni.
Csini lett :)
A képen nem látszik, de a redők is türkiz színű cérnával vannak varrva.
Ha nem dobod ki a régit, lehet belőle új és menő!

 





A bejegyzés trackback címe:

https://czifrapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr2413713880

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása