Friss trendek! - iSaloni Milano 2018 bútor kiállítás
2018. április 20. írta: pohaarka

Friss trendek! - iSaloni Milano 2018 bútor kiállítás

isaloni2018_2.jpg

Minden tavasszal hatalmas tömeg gyűlik össze Milánó külvárosában, hogy a lakberendezés iránt érdeklődők elzarándokoljanak a Saloni del Mobile, azaz az Isaloni kiállításra, ahol a jövő bútorai és bútortrendjei mutatkoznak be. Aki teheti, ne hagyja ki! Ez nem holmi budapesti design vagy konyhakiállítás. Több ezer négyzetméteren ömlik ránk a trend folyam, ahol egy mámor a több napig tartó séta. Mint a séta a Louvre-ban, ahol mindig van még olyan rész, amit nem láttál. Idén sajnos személyesen nem tudok ott lenni, de az Instagramnak köszönhetően sikerült.

offect.jpg

isaloni2018_1.jpg

isaloni2018_3.jpg2018isaloni.jpg

Továbbra is hódít a modernista vintage és a soft minimál. A természetes mintázatú kövek és fa felületek most nagyon divatosak. Bútorban is a minimalista, de egyben lágy elegancia felé fordulunk. Az olasz design persze kiemelt szerepet kap ilyenkor a kiállításon, de rengeteg gyártó jön a világ minden tájáról megmutatni magát. A nagy fehér terű őrület után már jönnek vissza az intenzívebb színek a világos terekbe. Valamint a sötétebb enteriőrök is, meleg, lágy színű színű bútorokkal, melyek lehetnek világos pasztell, vagy sötétebb föld színek egyaránt, és gyakran a kettő kombinációja.

alivar_butor_1.jpgAz Alivar standja

 arketipo.jpgArketipo

 flou_agy.jpgFlou ágy

 franke_konyha.jpgLed világítás a Franke konyhájában

 kartell_szekek.jpgCsodálatos Kartell székek

 

bullfrog.jpgBullfrog

A letisztult bútorformáknak ad egy csavart, hogy az egyes bútorok részleteiben többféle, minőségi anyagok kombinációjából állnak össze. Konyha, nappali bútor, és hasonlókban, mesés, imádom! És a játék a fényekkel szinte elengedhetetlen.

isaloni2018_konyha.jpg

isaloni2018_konyha2.jpg

fendi_konyha.jpgA Fendi extrém fogantyús megoldása

 

kitchen.jpgEzt azért szeretem, mert épp készül egy hasonló darab egy nagypolgári lakási felújításánál :)

 

Az intenzívebb, bohém színek és formák újra előtérben, aminek kifejezetten örülök. A meleg fülledt színek kavalkádja jön, a dzsungel mintából még mindig jut kicsi idénre is, ha nem toljuk túl. Mutatok pár szuper szép dolgot.

linha_pixel_pedro_franco.jpgEgy brazil bemutatkozás, Linha Pixel Pedro Franco tervezésében. A kis dobozkák előlapja nagyon könnyedén fel-le csatolható és változatosan személyre szabható

 

montana.jpgMontana

 

ribbon_chair.jpgRibbon szék

 

tecta_zsurkocsi.jpgA Tecta zsúrkocsija

 

moroso_2.jpgMoroso székek

 

dg_smeg.jpgSMEG soha nem hiányozhat egy ilyen kiállításról! Jobbra Dolce and Gabbana tervezése

 

patricia_urquiola_cc_tapis_szonyeg.jpgKedvencem Patricia Urquiola tervezte szőnyegek a CC Tapis számára

Ahogy látom a posztokból, a ma emberének az ingerküszöbe sokkal magasabb, ezért a legtöbb átütő stand ma figyelemfelkeltően kreatív, vagy sallangmentesen letisztult. Kíváncsian várom a designerektől a sok személyes élményszámolót. Én személy szerint azokat az új megoldásokat szeretem, melyek mögött van plusz üzenet vagy érezhető a tervező keze munkája.Tárgyak, enteriőrök, melyek képesek egy kicsit elvarázsolni a térben. Mi másért érdemes otthonokat létrehozni, ha nem a metamorfózis élményéért? :)

(A képekre kattintva megtalálod a képek forrását)

A bejegyzés trackback címe:

https://czifrapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr1713848470

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása