Testvérhegy I. rész - A konyha
2015. augusztus 06. írta: pohaarka

Testvérhegy I. rész - A konyha

Szeretném megmutatni nektek egy igazán szépen sikerült munkámat.
Ez az első tervezésem, amit még a suli elvégzésekor kaptam, a barátnőm kért fel rá. Kissé nosztalgikus cikk, mivel mindez 2011-ben volt, viszont akár ma is lehetne. Időtálló és ízléses lett az eredmény, büszke vagyok rá.

Először csak egy konyhabútor tervezéséről volt szó, de úgy belelendültünk a dologba, hogy lett belőle hálószoba styling, álmennyezet, teljes burkolattervezés és egy csodaszép fürdőszoba. De lássuk a konyhát.

Egy új építésű lakásról van szó a III. kerület domboldalán a Testvérhegyen. A falak már álltak, mikor megvették a lakást, de a téglafalakon kívül semmi. Isteni! Az építész által elkészített alaprajz segítségével elkezdtem gondolkodni, hogyan lehetne ügyesen átalakítani úgy, hogy a fiatal pár számára tökéletesen megfeleljen. Ez nem egy olyan lakás, amit tetszés szerint alakítatunk egyik évről a másikra. A párnak már volt alkalma együtt lakni egy szintén új, modern lakásban, ahol nagyon megszerették a nagy tereket és a friss üde színeket. Így arra jutottunk, hogy ami bevált, azon az úton kell haladni. Bár az elején még magam is le akartam őket beszélni a kék mániájukról, viszont sikerült egy lágyabb irányba mozdulnunk és olyan színárnyalatokat találnunk, ami hosszú távon is kellemes és nem fogják megunni.
Ennek fényében egy alapvetően világos és könnyed fehér és neutrális alapszínben gondolkodtunk. Választottunk egy szép fehérített tölgy szalagparkettát és ehhez igazítottam a többi burkolatot. Az előszobába egy nagyon jó ár-érték arányú gres padlólap került, melynek egy kis csillogás is van az anyagában. Ez úgy megtetszett a párnak, hogy a kis fürdőszobába is ezt tettük végül.

Ezeket a burkolatokat választottuk:



A pár amerikai konyhás nappalira vágyott, szép konyhaszigettel, külön reggeliző pulttal, ehhez még kényelmes kamraszekrényt is szerettek volna, mivel se pince, se tároló nem került kialakításra a lakásban. Szerencsénkre az építtető minden változtatásban rugalmas volt, mivel a konyhát áttettük a fal másik oldalára, hogy a kanapéról ülve megmaradjon a csodás kilátás. Addig sakkoztam a funkciókkal, hogy végül mindennek lett helye.

A bútort ezúttal kézzel rajzoltam meg vázlatszerűen, így nem csúcs high tech a színes falnézet, és sajnos csak az egyik falnézetem mentettem el, de látszik a terv lényege. A fotók pedig azt bizonyítják, hogy a szakember nagyon jól megértette a kezdetleges rajzaimat is. Örülök, hogy szinte tökéletesen a tervnek megfelelően készítette el az asztalos a konyhabútort.
a konyha berendezési alaprajza

falnézet 1
kiindulási állapot

99%-os készültséggel





nappali fala Kígyós Bori munkájával (még ide került egy polcrendszer)



Azóta már megérkezett a trónörökös harmadik lakónak. És boldogan élnek, míg majd jól kinövik a lakást! :) A konyha és a nappali azóta is a kedvenc helye mindenkinek.




A bejegyzés trackback címe:

https://czifrapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr813713990

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása