25207 nap alatt a Föld körül
2012. október 01. írta: pohaarka

25207 nap alatt a Föld körül

És akkor lássuk az utolsó nászajándékot idén.

Célszemélyek: világjárók
Költség: pár száz forint újra
Időráfordítás: most kifejezetten sok, egy hét maradt rá!

Most talán először nem kértem ki más véleményét, így utólag is elnézést a többiektől, de annyira szerettem volna egy igazán jópofa és használható ajándékot a barátnőmnek, hogy úgy gondoltam, hogy biztosan vevők lesznek a többiek is az ötletemre.

Innen indult az ötlet: Legyen egy térkép, ahol majd szépen bejelölik azt a sok helyet, ahova el akarnak és el fognak jutni az életük során. Minden barát pedig választ egy úticélt, ahova elküldi az ifjú párt, és egy járművet, amivel menniük kell. A többi utazást pedig kiscsónakok szimbolizálják majd a térképen.

A kezdeti terv így nézett ki a fejemben:


Egy mágnestáblára készíttettem egy térképet, ami egy átlátszó fóliára nyomtatott rajz. Elég nehéz volt buborékmentesen feltenni. Javaslom, ha más készít ilyet, akkor egy vonalzó segítségével dolgozzon, az segít a matrica felragasztásánál buborékmentesen feltenni a felületre a matricát.
A kishajók így készültek:

 
Ezután elkezdtem megtervezni a színes járműveket a dekorgumiból. A gumira kézzel rajzoltam rá a mintákat, a hátuljára pedig mágnesfólia került. A járművek egyenként szépen lassan születtek meg, ahogy a barátok küldték sorban a kívánságokat az úticélokkal együtt.





Majd közben jött az az ötlet, hogy készítsünk egy játékszabályt hozzá, hiszen mikor odaadjuk nem fogják tudni, hogy mit kell vele kezdeni. Így a játékhoz egy vicces utasításokból álló kis füzet is készült, ami azzal indul, hogy hogyan is kell feltenni a kezdő figurákat. A többi pedig csak ráadás, öröm és kacagás.
Végül pedig egy kis fejszámolás, és megszületett a játék neve is:


És az apró részletek után elkészült a teljes mű:



Reméljük, hogy lesz helye az ajándéknak és sok-sok kis csónak kerül majd fel rá!
Nagyon sok boldogságot!!

A bejegyzés trackback címe:

https://czifrapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr6713714070

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása